четвъртък, януари 10, 2008

ПРИЯТЕЛИ,

ИСКАМ ДА ИЗКАЖА ОГРОМНАТА СИ БЛАГОДАРНОСТ на всички, които ни подкрепят и имат смелостта да застанат с имената си зад идеята на проект БАКЛАВА!

Алексо Петров
български кинорежисьор и продуцент


link ИНТЕРВЮ с ПРОФЕСОР ГРОЗЕВ относно порнографията в БАКЛАВА:
http://www.lostvulgaros.com/baklava/press/professorGrozev.mp3

37 коментара:

Unknown каза...

Ти кажи кога ще може да го гледаме... зарежи ги тези глупости. ;)

alexo каза...

e niama kak zasega da kaja
she kajat ot VLASTITE:-)

Elena каза...

при всички случаи му направиха страхотна реклама :) дано скоро можем да го видим! успех!

Yana каза...

Г-н Петров, моля Ви да отговорите на въпроса заплатихте ли на децата от дома за труда им, колко беше възнаграждението им и какво се случи с него.

Благодаря!

kozzmen каза...

С нетърпение очаквам да видя филма.
Поздравления за рекламата, която ти направиха!
Комунизма не си е заминал, тук е, и не само е жив, но е и много силен.

Успех в "изгарянето на вещиците"!

simeon каза...

Колега!
Съветвам Ви незабавно да се обърнете към доц. Орлин Тодоров от НБУ!
Съжалявам, че едва вчера видях филма Ви!

Симеон

Анонимен каза...

Г-н Петров, тъй като вероятно сте в Канада нека кажа, че с любопитство очаквам да видя филма. Моля да обясните защо чак сега промотирате трейлърите към филма и защо в тях има скандални [според институциите] сцени, а в самата лента - не. Те изрязани от Вас ли са, цензурирани, отпаднали, добавени само в промото или...? Многоуважаемият проф. Александър Грозев в интервю за БНР уточни, че през септември м. г., когато е гледал филма, не е забелязал в него нищо смущаващо. В интервю за БНТ някои от децата, участвали в епизодите обаче споделят, че самият Вие сте ги подтиквал към непристойни действия. Бихте ли коментирали, моля? Готов ли сте да предоставите заснетия суров видеоматериал на прокуратурата, ако тя го изиска? Благодаря предварително.

Alexander Bogdanov каза...

Alexo, predi da pro4eta pismoto ti do mediite, v glavata mi se vartqha qrostni i burni misli kato tvoite ot pismoto, no samo bih te povtoril za tova iskam da kaja, 4e Bulgaria ne te zaslujava, ti si poredniqt primer za tova kak kogato ne6tata se izkazvat s istinskite im imena mignovenno stava6 neudoben i te sma4kvat... Bqsen sym!
P.S. Jelaq ti zdrave i mnogo, mnogo profesionalni i li4ni uspehi.
Alexander Bogdanov

alexo каза...

simeon, какво имаш пред вид с това:

Съветвам Ви незабавно да се обърнете към доц. Орлин Тодоров от НБУ?!

alexopetrov@gmail.com

Георги каза...

В държавата в която Азис е икона, защо и Алексо Петров да не е?
Щом като няма порнография в самия филм, кому беше нужен тоя дребен популизъм с изцепките в трейлъра? И да има 25-ти кадър с откровено порнографско съдържание!

Съветвам автора, след като е толкова добър режисьор и след като е толкова отвратен от България, да си стой в Канада и да шокира тамошната публика.

Аз лично не се чувствам нито притеснен, нито смятам че съм морално отговорен, за това че циганите произвеждат деца като на поточна линия и после ги оставят в домове за сираци!

Ако автора обаче счита че това е най-сериозният проблем на България в момента, и счита че той е човека който е призван да разреши проблема - може да направи филм в който да обясни що е то контрацептиви и какво значи да си отговорен за това което си направил и да тръгне да обикаля циганските махали из България и да го прожектира. Тогава вече може да каже че е направил нещо за разрешаването на проблема!

Освен това господин Петров, когато отговаряте в блога си, отговаряйте наред! Защитете каузата си, вместо само да се жалвате как " България не ме обича, а аз съм ебати пича ". Ако си мислите, че можете да сте провокативен и едновременно страхлив..... не знам за Канада, ама в "гадната" България не става !

alexo каза...

Joreyyy,
нямам нерви за хора като теб - гледай филма и ако не ти е достатъчен - прочети посмото!...и ако тогава не можеш да разбереш - и господ не може да ти помогне...

Yana каза...

Виждам, че упорито игнорирате въпроса ми заплатихте ли на децата за труда им. Предполагам отговорът е "не".

Предполагам просто не Ви се е сторило нужно да плащате нещо за труда на изоставени деца, при това ромчета. Колко удобно.

alexo каза...

yana,
в медиите вече има достатъчно информация по въпроса Ви.

Баклава не е финансиран от държавата, а е НИСКОБЮДЖЕТЕН БЛАГОТВОРИТЕЛЕН ПРОЕКТ и като такъв успя най-малкото да осигури едно незабравимо лято на няколко забравени деца - нещо, което държавата никога не е успявала.

ФИЛМЪТ ПОСТИГНА ЦЕЛТА СИ ОЩЕ ПРЕДИ ДА БЪДЕ ПРОЖЕКТИРАН - ДА ОБЪРНЕ ВНИМАНИЕТО НА ОБЩЕСТВОТО КЪМ ДЕЦАТА НА БЪЛГАРИЯ!

Yana каза...

Г-н Петров, не Ви сравнявам с държавата. Сравнявам Ви с други филмови режисьори. И си мисля как Росарио Даусън и останалите улични хлапета от "Хлапета" едва ли са играли за Лари Кларк безплатно, например само защото той имал добри намерения. Сигурна съм, че и за тях снимките на филма за били незабравими!

Като казвате, че филмът е благотворителен прокет, трябва да разбираме, че печалбите от него ще отидат в полза на някого. На дома в Бургас например?

И ако е благотворителен проект, това значи ли, че останалата част от екипа Ви е работила безплатно?

alexo каза...

yana,

печалбите от филма са вече за децата...

Yana каза...

Какво точно печелят децата, отвъд незабравимото лято, предстои да видим.

Evgeni Iliev каза...

Заставам твърдо зад проекта!
лятото нямах възможност да видя филма но сега просто настоявам да го видя, и с радост бих помогнал ако мога с какво на всички вас застанали зад БАКЛАВА!

Светла Енчева каза...

Яна,

Това дали се плаща на децата, или не, трябва да е било фиксирано в договор с онези, които са представлявали децата, нали? Ако има неизпълнение на клаузи по договор, следва да има и санкции. Никсобюджетни филми има. Ако печалбата от филма отиде за децата, наистина ще е добре. Но нали филмът трябва да види бял свят, за да има и някаква печалба?

Предлагам договорът да бъде публикуван в този блог.

Имам познати от Западна Европа, които много искат да видят филма. Така че, ако е забранен в България, дано се излъчи на други места или се направи възможно той да бъде продаван по интернет.

Та какво каза един от тези приятели по повод на "порно аферата" - ами в YouTube, рече той, порно няма. Забранено е. Но кой ти тук разбира от YouTube...

Yana каза...

На мен проблемът ми е, че явно всички смятат, че е съвсем в реда на нещата да не се плати на децата. Ако г-н Петров беше поискал да плати, пък от Агенцията за закрила на детето му бяха казали, че няма нужда, той щеше да си каже. Но и ДАЗД сигурно не са се усетили, че е редно да поискат заплащане.

Точно тези деца имат нужда да усетят какво е честно да изкарваш пари. Да не говорим пък колко имат нужда от пари, закътани някъде, та като напуснат институцията да имат поне нещичко.

Unknown каза...

Alexo:

Zashto mnogo hora vuv Bulgaria prosto Vi nenavijdat zashtot ste v Canada?

A sega de?

Moje bi, zashtoto niama kak da vi "vidiat smetkata" kakto biha go napravili ako biahte v Bulgaria.

Tipichno bulgarski sindrom, ne mislite li?

Unknown каза...

Da ne govorim kolko pravilno ПРОФЕСОР ГРОЗЕВ obiasni neshtata v radio intevuto.

Boby каза...

Има един хубав сайт за такива филми - jaman.com
Вземете го сложете там - плаща се, законно е. Може да определите и за кои държави да е разрешен. За доста българи извън България това е може би единственият начин да видят филма.
И да си платят за което.
И този 'проект' да стане 'предприятие' - да ги изкарва тия кинти за тая благотворителност.
Другото са съчинения по картинка, клип, трейлър... Или преразкази...

P.S. За другаря Грозев - всяка жаба трябва да помни в кой гьол на кои жаби какво е крякала.

Unknown каза...

Един хубав коментар по темата!!!

http://standartnews.com/bg/article.php?d=2008-01-14&article=217926

Светла Енчева каза...

Яна, а мислите ли, че щеше да се плати на децата? Често пъти директорите на домове си прибират дори помощите за тях и после ги продават за дрехи втора употреба, както писа "Капитал" наскоро. Не че това е хубаво, напротив, но доколкото тези, които отговарят за децата, имат всички права да се разпореждат и с парите им, хонарарите сигурно щяха да "потънат" някъде.

Друга тема. Днес публикувах в блога си за един друг филм на Алексо Петров - "Небесно сиво". Скоро ще пиша и за "Свирка". Добре, че беше скандалът с "Баклава", че да открия този автор :)! Настроението от гледането на филмите му вчера още ме държи.

Yana каза...

Светла, дали парите са щели да бъдат откраднати е съвсем отделен въпрос. Заплахата от злоупотреба с парите не би трябвало да спре режисьора поне да поиска да плати.

А статията на Мария Касимова за опитите й да дарява беше наистина изсмукана от пръстите. Тя е добър автор, но онзи текст беше подигравка. Дарила тя дрехи 2-3 пъти и написала статията все едно от десетилетие е шеф на "Български дарителски форум". Не видях с какви точно данни Касимова подкрепя твърдението, че дрехите се продавали в магазини на втора ръка.

Unknown каза...

Luybo,

Suglasen sum, Мартин Карбовски mnogo dobre e ocenil neshtata s "Baklava"

http://standartnews.com/bg/article.php?d=2008-01-14&article=217926

Unknown каза...

Здравейте г-н Петров,

Планирате ли прожекции на вашия филм в кината в Торонто. Аз също като вас живея тук и бих се радвал да имам възможността да видя български филм в Канада. И още нещо, имате ли страница за филма на т.н. Internet Movie Database - imdb.com?

Unknown каза...

Пичове я кажете как да помогнем да се появи все пак тоя филм мене идеите просто ме рабиха мислех си че сърбита правят добри филми но това размазва дори кустурица

alexo каза...

Ами филмът все още няма Разпространител за България...Това е.

Boby каза...

Ами като няма за България защо не го разпространите в други страни. Както се разбира, отдавна мирогледа ви е надрастнал България като география, но не и като родина.
Не е толкова трудно да го предложите в Интернет. Както вече писах, jaman.com е точно за тази работа, хем ще се вижда колко хора си плащат за да го гледат под наем и колко си го купуват. Не че съм им рекламен агент, просто съм един доволен редови потребител, който срещу два-три долара може да види филми, дето иначе няма как да ги намери.
Щото в крайна сметка (след този шум) ще изтече някъде и 'радетелите' за българското ще си го салят от торента. То и самите продуценти/режисьори/артисти/музиканти и прочее носители на авторски и сродни права го правят.

Unknown каза...

Боби, не може така. Рано е да го пускат в интернет. Първо такива филми се прожектират по фестивали за независими филми, Торонто има доста добър такъв, след това евентуално по-кината ако има интерес, и накрая се издава на ДиВиДи.

Желая успех на режисьора и го поздравявам за смелостта да опита нещо по-различно.

Landzhev каза...

http://landzhev.blogspot.com/2008/01/blog-post_4425.html

http://bulgariaplus.info/bg/2008/broj_54/pages/16-19/3_obshtestvo.htm

Landzhev каза...

http://bulgariaplus.info/bg/2008/broj_54/pages/16-19/3_obshtestvo.htm

http://landzhev.blogspot.com/2008/01/blog-post_4425.html

Анонимен каза...

iska da vi popitam at kade moga da si izteglq vashiq film da moga da go gledam ako neee taina ??

Stefan каза...

Покрай трейлърите попаднах и на kaчени репортажи на двете ! Национални телевизии ! И точно това, което видях ми изглежда истински тревожно. Това си беше чиста пропаганда и манипулиране на общественото мнение. И ако това е елита на българската журналистика... страшно
Мисля, че институциите нямат право да спират филма. За достойнствата му трябва да се произнесат зрителите. Или обществото в Бълагария все пак няма нищо общо с демокрацията?
Надявам се все пак филма да достигне до нас публиката. Мисля, че си струва да се види след всичко изговорено, въпреки че много си имат вече негативно мнение, без да са го видели. Да се коментира нещо невидяно за мен е слабост и поддаване на нагласи и чужди, наложени менения. Аз искам да си съставя собствено.

yoanka каза...

smqtam, che filma shte e interesen i s ydovolstvie bih go gledala!!!!

Анонимен каза...

Г-н Петров ... първо поздравления за филма тъй като гледам в www.imdb.com това ви е първия филм :D(или поне само за него се знае). Малко или много успяхте да привлечете внимание, но да си дойдем на думата пускайте филма на двд че да го рипвам (devil).То както се знае българите сме бедни и никои няма пари за двд-та и други такива лъскави неща :D