събота, януари 05, 2008

„Порнографски клипчета с български сираци”

Ето това ме смая и най-странното е, че идва именно от Меден рудник...

„Видеосайт скандализира бургаски сираци” е водещото заглавие на „Бургас днес и утре„. В статията се разказва за филма „Баклава”, представен през септември на филмовия фестивал във Варна „Любовта е Лудост”. Във филма по-голяма част от актьорите са сираци от дома „Алексанъдр Георгиев Коджакафалията” в Бургас. За снимките е дала разрешение и Агенцията за закирла на детето в София. До тук няма нищо лошо, но в интернет са се е появили видеоклипчета с децата от дома в откровени сексуални сцени. След появата на порнографските клипчета от Държавната агенция за закрила на детето са започнали разследване на случая и е сезирана прокуратурата, а следствените органи търсят връзка с режисьора, който е в Канада.”

/ http://www.focus-news.net/?id=n856434 /




16 коментара:

Sllavie каза...

на някои хора явно не им е удобно да излезе филма май че.

От преди няколко месеца гледах трейлърите и се чудя има ли някакъв вариант да видя филма щото много ме кефи. Аз съм от Варна но в момента съм в щатите и след като съм изтървал прожекцията на Любовта е лудост мога ли да го гледам филма по някакъв начин. Да го купя на DVD или нещо такова?

мерси предварително

alexo каза...

Zdravei Slavcho!

Blagodaria za dobrite dumi i za interesa!
Zasega tova e polojenieto..filma niama oshte razprostranitel.
Kogato ima neshto novo shte pisha tuk!

Thanks again!

deflax каза...

Нямам търпение да видя филма. Искрено се надявам се реши по някакъв начин проблема с разпространението .. въпреки че мога да си представя как изглежда омагьосания кръг. Ако го нямаше, а вместо него притежавахме една развита online култура.. щеше да звучи много по-реално варианта: самия филм да е free for download, а хората да са склонни да donate-ват за това което им върши работа (ако беше софтуер примерно) или им е харесало и са го оценили (както в случая).

Съвсем спокойно мога да нарека хората като вас минаващи през Ада на простотията която ни заобикаля - съвременните народни будители.

Ще е добре ако повече хора успеят да видят действителността. Това което лично аз бих наблюдавал гледайки филма е дали той просто отразява действителността (което се прави всекидневно и точно поради това вече не прави впечатление на никого) или е достатъчно убедителен така че да остави дълбока черта в съзнанието на зрителя.

Дано .. успех!

Unknown каза...

Поздравления за филма! Неслучайно тъкмо сега се раздухва въпросът около "порнографските клипчета с деца", за да не стане все още мълчаливият протест срещу некадърното правителство, което управлява, явен. Българин привидно е чмувствителен на тема злоупотреба с деца, така че проблемът е добре избран, за да се отклони вниманието. Имам една забележка: проблемът не възниква след 1989 г., а далече преди нея. Лично аз съм имал сходни изживявания в "родната казарма" в периода 1977-1979 г. Като гледах клипчетата, все едно че се върнах трийсет години назад.

vladosot каза...

Срещу чувството на вина, което този филм [вероятно] събужда у мнозина ще се изправи стена от отрицание и обругаване. Този, който се противопоставя на реалността с отричането й, най-вероятно има принос в създаването й! Най-големите насилници и перверзници ще викат най-силно срещу всеки опит да бъдат изкарани на светло практики и хора, които са им душевно близки. Според мен никак не е случайно, че държавните чиновници (т.нар. "експерти"), политиците и агентите на правителството, отговорни за (анти)социалната политика на държавата, първи скачат срещу идеята за този филм. Защото те, и самите институции, с които се идентифицират (а не с хората, заради които тези институции принципно съществуват), са едни от най-големите субекти, генериращи и поддържащи насилие в държавата. Перверзно е да се отвърща поглед от реалността и да се заклеймяват опитите тя да бъде показана. Някой да е чул официално становище, признаващо наличието на насилие и извращения в българската армия? По-скоро не, нали? А някой да се съмнява, че извращенията и насилието във всичките му форми са същностна характеристика на казармения живмот? Също не, нали? По същия начин реагират институциите в случая с този филм - отричат реалността. Само че всички знаем, че те лъжат! Разликата е, че в този случай не става въпрос за казарма, а за социални услуги! Или анти-социални?! Единственото "страшно" нещо, което може (и трябва) да последва един подобен филм, е няколко висши чиновници да си подадат оставките. В очакване на точно това продължение ще следя сериала... А също така и ще участвам, доколкото и с каквото мога, включително и с този постинг!
Успех!

Unknown каза...

Поздравления, Владо, за подкрепата.

Unknown каза...

Bravo priateliu,

Nabor sam ti i sam siguren, i bez da gledam filma, tche Baklava ide ot onzi film s Ivan Ivanov, v koeto tsigantcheto ot TVU-to zaspiva v tavata s baklava.

Mnogo obitcham istinata, ama mnogo. Kakto i horata koiato ia obitchat.

Pozdravi,
Kotse

alexo каза...
Този коментар бе премахнат от автора.
alexo каза...

ПРИЯТЕЛИ,
ИСКАМ ДА ИЗКАЖА ОГРОМНАТА СИ БЛАГОДАРНОСТ на всички, които ни подкрепят и имат смелоста да застанат с имената си зад идеята на проект БАКЛАВА!

Алексо Петров
български кинорежисьор и продуцент

Viktor Ivanov каза...

Пич, не знам, дали това в клипчетата e Порно и дали има нещо общо с действителността, но знам че тези клипчета са проява на МНОГО, АМА МНОГО НИСЪК И ЛОШ ВКУС.
Моля те, от все сърце те моля, не снимай повече филми, занимавай се с нещо друго, което не е свързано с други хора.

boychrist каза...

Подкрепям начина на работа на хората, осъществили проекта. Мартин Карбовски работи по същия начин, но никой не е тръгнал да спира предаванията му. Помня как преди 2-3 години БНТ не излъчи "Последното изкушение на Христос" по настояване на Българския синод ...
Ще чакам да видя филма ...

cvetomira mihailova каза...

tozi film trqbva da izleze na pazara!tova 6te bude nai-gledaniq film! no v bulgariq taka stava kogato nqkoi zapo4ne da kazva nqkoi istini vsi4ki se obru6tat sre6tu nego!

Анонимен каза...

Хайде да не се правим на големи пуритани!Знаем си българския псевдоморал! Алексо Петров е показал една действителност-НАШАТА...А за това, че тя е отвратителна, сме виновни всички ние, а не режисьора!!!

Анонимен каза...

Здравейте г-н Петров!Ако не е излязло решението на наблюдаващият прокурор Чрвеняков,по случаят ,,Баклава,, то тези дни трябва да има такова.Упреквах Ви до момента, до който влязох в реалността на тези деца.Аз съм действащ журналист, но съм завършила и социални дейности, степен бакалавър и от началото на годината, малко преди скандалът ,,Баклава,,започнах работа в Дом ,,Коджакафалията,, като социален работник.Действителността е непоносима и подходаща само за нервите и съзнанието на хора квалифицирани като дебили.Със сигурност никой няма да обвини хора от персонала.Казват, че тези които са работили там по време на снимките вече са напуснали, но установих,че не е вярно.Просто никой не иска да потърси отговорност на институциите допуснали всичко това да се случва и да бъде пресъздадено и във филм.Това е становището на ДАЗД за рекламните клипове към филма „БАКЛАВА”
http://www.sacp.government.bg/view_news.php?ID=283
Трябва да ви кажа, че много малко от това което се твърди е вярно.В досиетата на децата например няма никакви документи за потвърждение на родител или попечител и тяхното съгласие да участват във филма.Безхаберието е абсолютно и имам основателна причина да се съмнявам, че има подкупени от Вас хора.От вчера не съм на работа в Дома.Просто реших, че съм видяла, разбрала и дакументирала достатъчно, за да стигна до някакво заключение.Катя Стоянова -журналист - Бургас
P.S. А дали ще опишеш нещо достатъчно добре със слово или ще го покажеш на кадър не е важно.Значение има да се показва истината и Вие сте я показал, въпреки, че някой все забранява тя да бъде показвана.

alexo каза...

Благодаря Ви за добрите думи Катя!

Още един път ще повторя, че за всяко едно от децата имаме необходимите разрешения и документи.
Все още се чудя дали да приемам като комплимент твърдението ви, че сме успели да подкупим няколко правителствени агенции:-)

Анонимен каза...

Разбира се, че като комплимент. Вие знаете, че достъпът до истината не е толкова лесна задача. И когато вички други средтва са изчерпани, много често струва, за съжаление, пари.
На тази страница http://sitekreator.bg/ddlrg_bs/main_page.html ,съм описала няколко сюжета от сагата ,,Коджакафалията,,. С пожелание за много професионални успехи - Катя Стоянова